Mainos
Mainos

Stubb liennyttelee hallituksen budjettikärhämää

Pääministeri Alexander Stubb (kok) liennyttelee hallituksen sisällä puhjennutta budjettikärhämää. Stubb toivoi ministeriryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella kaikilta malttia sekä ulko- että sisäpolitiikkaan. Stubbin mukaan nyt ei ole aika kerätä irtopisteitä.

Budjettikärhämä sai alkunsa viime viikolla, kun elinkeinoministeri Jan Vapaavuori  (kok) närkästyi valtiovarainministeri Antti Rinteeseen (sd), joka toi budjettiin omia lisäyksiä keskustelematta niistä hallituksen sisällä.

Vapaavuori sanoi tänään seisovansa Rinne-kritiikin takana.

- Minusta oli täysin aiheellista kiinnittää julkista huomiota siihen, että hän toimii eri tavalla kuin on totuttu, Vapaavuori sanoi.

Stubb  vakuutti tänään, ettei hänellä ole mitään pahaa sanottavaa SDP:n tai valtiovarainministeriön toiminnasta.

- Kaikki nyt vaan jäitä hattuun ja maltilla. Me löydämme varmasti ratkaisun. Kannattaa pitää iso mittakaava mielessä. Meidän valtion budjettiesitys valtiovarainministeri Rinteeltä on 53,4 miljardia euroa ja sitten se kärhämä, josta tällä hetkellä puhutaan, pyörii siellä promillen luokassa. Tähänkin löytyy fiksu ratkaisu. Meillä on jättiläismäisiä asioita pöydällä. Nyt vaan malttia kaikille, Stubb sanoi.

Kokoomus käsittelee tarkemmin budjettia ministeriryhmän kesäkokouksessa huomenna.

 Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme