Mainos
Mainos

Stubb myöntää lakivalmistelun heikentyneen kiireessä

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) myöntää, että lainvalmistelun taso on viime aikoina ollut tavallista heikompaa. Eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) mukaan kiireessä on tullut heikompia ehdotuksia kuin yleensä.

– Varmasti näin. Tämähän pitää paikkaansa. Kolme vuotta käytännössä edellinen hallitus valmisteli asioita, ja tämän hallituksen tehtäväksi tuli toimeenpanna lait. Niitä oli syksyn korvalla 250, ja nyt 240 on viety läpi. Tämä oli siinä mielessä poikkeuksellinen hallitus, että koska ei ollut yhteistä näkemystä Suomen tilannekuvasta niin lainsäädäntötyö jäi loppuvaiheeseen, sanoo Stubb.

Stubb pitää hallituksen riitelyä ja omien esitysten kaatamista kauden lopussa melko normaalina.

– Hallituksen loppumetreillä taitaa aika monella olla vaalit mielessä ja on minun mielestäni selvää, että silloin on lainsäädäntötyössä vaikeuksia, sanoo Stubb.

Hänen mielestään pääministerien pitäisi sitoutua tehtäväänsä koko vaalikaudeksi. Stubbin mukaan on tärkeää, että kaikki sitoutuvat toimintaan, josta alun perin lähdettiin liikkeelle.

Kokoomuksen edellinen puheenjohtajana Jyrki Katainen jätti pääministerin tehtävät kesken kauden.

Stubb sanoo, että hän ei ottanut lausunnollaan kantaa Kataisen lähtöön vaan puhuu enemmänkin tulevaisuudesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme