Mainos
Mainos

Stubb: Newsweekin listauksesta Suomelle jättiläismäinen hyöty

Ulkoministeri Alexander Stubb on riemuissaan ja ylpeä Suomen ykköstilasta yhdysvaltalaisen Newsweek-lehden listauksessa, jossa etsittiin maailman parasta maata elää.

- Tuntuu erinomaisen hyvältä. Mielestäni tämä on mahtava juttu ja Suomelle yksi vuoden parhaista uutisista, Stubb sanoo.

Stubbin mukaan suomalaiset ovat usein liian itsekriittinen kansa. Maamme kilpailukyky ja hieno koulutusjärjestelmä tunnetaan laajalti, mutta ison ja arvostetun aikakauslehden valinta maailman ykkösmaaksi on hänen mukaansa todella kova juttu.

- Se, että meidät rankataan tällaisessa lehdessä ykköseksi, niin sen kanssa voidaan elää pitkään.

Stubbin mukaan Newsweekin listauksesta seuraava hyöty Suomelle on "jättiläismäinen".

- Tulemme näkemään seuraavien viikkojen aikana maailmalla paljon keskustelua tästä. Tulevaisuudessa olemme aina se maa, jonka Newsweek rankkasi ykköseksi. Siitä voidaan ottaa pientä taloudellista hyötyä, henkistä hyötyä ja olen varma, että Jorma Ollilan brändiryhmä ottaa tästä kaiken hyödyn irti, hän arvioi.

- Hallitus ei todellakaan ota kunniaa tästä itselleen, vaan noin 5,3 miljoonan suomalaisen kannattaa ottaa tästä täysi kunnia itselleen.

Yhdysvaltalainen aikakauslehti Newsweek valitsi Suomen maailman parhaaksi maaksi koulutusta, terveyttä, elämänlaatua, talouden dynaamisuutta ja poliittista ilmapiiriä vertailemalla.

Terveyden saralla Suomi sijoittui hieman heikommin, 17. sijalle. Muilla osa-alueilla sijoitus oli kärkipäässä, ja koulutuksessa Suomi arvioitiin maailman ykköseksi.

Newsweekin mittauksen tarkoituksena on vastata kysymykseen: jos syntyisit tänään, mikä maa antaa sinulle parhaan mahdollisuuden elää turvallista, tervettä, suhteellisen vaurasta ja nousujohtoista elämää?

Vastauksen saamiseen aikakauslehden toimitus käytti aikaa useita kuukausia, minkä aikana se sai apua lukuisista asiantuntijoista ja tutkijoista koostuvalta ryhmältä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme