Mainos
Mainos

Stubb: Obamasta odotetaan vapahtajaa

Ulkoministeri Alexander Stubbin mukaan Yhdysvaltain presidentiksi valittu Barack Obama tarttuu suurvallan ruoriin kriittisellä hetkellä.

- Obamaan suuntautuu suuria paineita. Kaikki odottavat, että tässä tulee nyt jonkinlainen vapahtaja, pelastaja, joka pistää talouden ja maailman politiikan kuntoon ja lopettaa kaikki sodat. Nyt täytyy antaa Obaman vain rauhassa tehdä duuniaan, ulkoministeri sanoo.

Stubb toivoo, ettei USA:n talouden heikko tilanne estä valtiota osallistumasta EU:n ilmastotalkoisiin. Stubbin mukaan talouskriisi myös lähentää maailman suurvaltoja toisiinsa.

- Finanssikriisi paradoksaalisesti lähentää Yhdysvaltoja, Venäjää ja EU:ta. On herätty siihen, että tässä ollaan kaikki samassa veneessä. Tällainen poliittinen uho ikään kuin sekoittuu tähän keskinäiseen taloudelliseen riippuvaisuuteen, mikä on hyvä asia, Stubb kommentoi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme