Mainos
Mainos

Stubb oikeistolaispuheista: Ei lyödä leimakirveitä

Vastavalittu kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb torppaa oppositiopuolueiden huolen kokoomuksen oikealle kääntyneestä politiikasta.

Oppositiopuolueiden puheenjohtajat Timo Soini ja Juha Sipilä kertoivat jo aikaisemmin yllättyneensä Stubbin valinnasta.

Perusuomalaisten Timo Soini muun muassa lausui huolensa siitä, että kokoomus siirtyy Alexander Stubbin voiton myötä ääriliberaaliin ja kovaan oikeistolaisen politiikan suuntaan. 

– Minä toivoisin, että voisimme tehdä positiivista politiikkaa. Ei lyödä leimakirveitä. Pidän Juha Sipilää ja Timo Soinia erittäin hyvinä puheenjohtajina. Kokoomus on valinnut oman puheenjohtajansa, joka lähtee liikkeelle ihan ilman -ismejä ja toivottavasti keskeltä sisään, Stubb toteaa MTV:n haastattelussa.

Tuoreen kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin mukaan kokoomuksen poliititiseen linjaan ei ole tulossa isoja muutoksia. 

– Kokoomuksen linja, eli tulemme jatkamaan samalla linjalla kuin aikaisemmin. Se perustuu vapauteen, vastuuseen ja oikeudenmukaisuuteen. Toivottavasti myös positiivisempaan politiikan tekoon. En pidä siitä, että toista ihmistä haukutaan politiikassa.

Stubb korosti MTV:n Kymmenen uutisissa, että poliitikassa tarvitaan avointa keskustelua. Minihallitusneuvottleut eivät häntä huoleta.

– Suomalaisessa keskustelussa ei pidä olla tabuja aiheita. Tulemme hyvin juttuun Antti Rinteen kanssa, hänellä on ollut mielenkiintoisia ehdotuksia työllisyyteen.

Minihallitusneuvottelut alkavat ensi viikolla. Alexander Stubbin mukaan neuvotteluissa on hyvä yhteistyö. Hän korostaa, että vakaus pitää saada aikaiseksi.

– Nyt tarvitsemme sekä poliittista vakautta että talouspoliittista ennustettavuutta. 

Stubb ei aio tuoda perheettään julkisuuteen pääministeri-aikana.

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että Suomessa on yksityisyydensuoja myös minun kaltaisille henkilöille. Eli jos ei tuo perheettään julkisuuteen, niin myöskään media ei riepottele. Se on poikkeuksellista maailman mittakaavassa ja olen siitä kiitollinen suomalaiselle medialle. Me yritetään elää ihan tavallista elämää, vaikka isä ja aviomies sai tällaisen homman.

Stubb esittää linjapuheensa puoluekokouksessa huomenna.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme