Mainos
Mainos

Stubb pakotteista: Suomella erittäin hyvä keskusteluyhteys Venäjään

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo, että tilanne Venäjän pakotteiden suhteen on vakava ja hän peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä.

Stubb otti ensimmäistä kertaa julkisesti kantaa Venäjän pakotteisiin tänään Jyväskylässä.

– Maltti on valttia. Toivon, että pakotelinja ei laajene, ja kuten äsken totesin,  kyseessä ei varsinkaan Suomen eikä EU:n puolesta ole kauppasota.

–  Jos ei Venäjä ota uusia poliittisia toimia, jotka vaikeuttaisivat Ukrainan tilannetta, niin en tällä hetkellä näe tarvetta minkäänlaisille lisäsanktioille. 

Stubbin mukaan Suomen keskusteluyhteys Venäjään on hyvä.

– Moni haluaa rinnastaa tilanteen kylmään sotaan. Suomella on erittäin aktiivinen keskusteluyhteys. Itse olen puhunut kaksi kertaa Venäjän pääministeri Dimitri Medvedevin kanssa ja presidentti Sauli Niinistö (kollegansa Vladimir) Putinin kanssa. Myös ulkoministeri Erkki Tuomioja on käynyt kollegansa Sergei Lavrovin kanssa keskusteluja.

Stubb myös muistuttaa, että on tärkeää pysyä taloussolidaarisena EU:n kanssa.

Juttua täsmennetty klo 14:07. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on keskustellut Lavrovin kanssa, eikä valtiovarainministeri Antti Rinne.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme