Mainos
Mainos

Stubb palaa Suomen EU-edustustoon

Suomalainen EU-asiantuntija Alexander Stubb palaa Suomen EU-edustustoon. Stubb on toiminut EU:n komission puheenjohtajan Romano Prodin neuvonantajaryhmässä runsaat kaksi vuotta.

EU:n komission puheenjohtajan Romano Prodin suomalainen neuvonantaja Alexander Stubb palaa syyskuussa Suomen EU-edustuston palvelukseen.

Stubb keskittyy erityisasiantuntijana EU:n perustuslakia valmistelevaan hallitusten väliseen konferenssiin (HVK) sekä EU:n palveluksessa työskentelevien suomalaisten urakehityksen edistämiseen. Suomessa ollaan tyytymättömiä suomalaisten määrään korkeissa EU-viroissa.

- Hyville suomalaisille pitäisi olla kysyntää EU-instituutioissa. Jos pystyn asiaa jotenkin auttamaan, niin hyvä on. Huippuviroille en tietysti pysty suoraan tekemään mitään, nimitykset niihin ovat poliittisia päätöksiä, sanoi Stubb STT:lle.

Stubb on työskennellyt Prodin neuvonantajaryhmässä runsaat kaksi vuotta. Sitä ennen hän toimi erikoistutkijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä ja osallistui muun muassa neuvotteluihin EU:n kahdesta edellisestä perustuslaillisesta sopimuksesta eli Amsterdamin ja Nizzan sopimuksista. Hänen toivotaan siis tuovan jatkuvuutta Suomen neuvotteluihin lokakuussa alkavassa uudessa hallitusten välisessä konferenssissa, joka viimeistelee EU-konventin perustuslakityön.

- Jo alun perin Prodin kanssa oli sovittu, että nykyinen tehtäväni on vähän yli kahden vuoden pesti, joka keskittyy EU:n tulevaisuuskysymyksiin sekä konventtiin. Nyt konventti on loppu ja hallitusten välinen konferenssi alkaa. Omasta näkökulmastani on mielenkiintoisempaa olla sen aikana kirjaimellisesti mukana yhden valtion toiminnassa. HVK:han on juuri sitä: hallitusten välistä neuvottelua, Stubb perusteli .

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme