Mainos
Mainos

Stubb saattaa jäädä huippukokouksen ulkopuolelle

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) saattaa joutua jäämään pois Georgian tilannetta käsittelevästä EU:n huippukokouksesta Brysselissä. Tämän hetkisten tietojen mukaan presidentti Tarja Halonen olisi osallistumassa kokoukseen.

Huippukokouksessa kullakin maalla on kaksi paikkaa. Pääministerin lisäksi kokoussalissa on joko presidentti tai ulkoministeri.

Valtioneuvosto päättää Suomen valtuuskunnasta tänään.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Jyrki Kataisen (kok.) mukaan on selvää, että Stubbin kuuluisi ehdottomasti olla mukana kokouksessa.

- Hän on ainoa suomalainen, joka on konkreettisesti Etyj-järjeston puheenjohtajana osallistunut rauhanneuvotteluihin Ranskan ulkoministerin rinnalla. Olisi tietysti erittäin omituista, että EU:n huippukokouksessa nimenomaan ulkoministeri Stubb olisi ainoa ulkoministeri EU:sta, joka ei osallistuisi tähän keskusteluun.

Kataisen mukaan tilannetta voisi kuvata urheilumaailmasta tutummalla esimerkillä.

- Asia on vähän sama kun Suomi lähettäisi olympialaisiin olympiakomitean johdon, mutta ei urheilijoita.

Katainen toivoo, että Stubbin mukana olo tuvattaisiin sillä, että Suomi saisi kolmannen tuolin kokouksessa tai jollain muulla sopivalla järjestelyllä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme