Mainos
Mainos

Stubb MTV Uutisille: Tämä on askel oikeaan suuntaan

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kommentoi hallituksen hyväksymää yhteiskuntasopimusta MTV:n Uutisissa.

– Tämä on ilman muuta askel oikeaan suuntaan.

Edellytyksiä veronkevennyksiin ja leikkausten perumiseen arvioidaan vielä erikseen kahdessa tarkastelupisteessä. Tästä mallista on Stubbin mukaan päästy yhteisymmärrykseen työmarkkinajärjestöjen kanssa.

– Meillä on kaksi tarkastuspistettä sekä verojen että leikkausten suhteen. Ensimmäinen niistä on kesäkuussa 2016 kun olemme nähneet, miten pitkälle työmarkkinajärjestöt ovat vieneet sekä yhteiskuntasopimuksen että paikallisen sopimisen omiin työehtosopimuksiin. Toinen piste on hallitusohjelman mukaisesti puoliväliriihessä maaliskuussa 2017. Siinä vaiheessa varmaan teemme suuret päätökset.

SAK ilmoittaa maanantaina oman kantansa sopimukseen.

– Neuvottelut on käyty hyvässä hengessä. Kuulimme eilen työmarkkinajärjestöjä Kesärannassa ja tänään on käyty jopa kahdenvälisiä keskusteluja työmarkkinajärjestöjen kanssa. Olen toiveikas, että myös SAK tulee hyväksymään tämän paketin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme