Mainos
Mainos

Stubb, Soini ja Haglund nousemassa Uudenmaan äänirohmuiksi

Suomen suurimmassa vaalipiirissä Uudellamaalla ollaan jälleen keräämässä hurjia äänipotteja.

Nyt laskettujen äänten perusteella kisassa Uudenmaan vaalipiirin äänikuninkuudesta ovat tiukimmin mukana Alexander Stubb (kok.) ja Timo Soini (ps.). Stubb on kerännyt jo 7400 ääntä ja Soini reilut 6000 ääntä. Kolmanneksi eniten ääniä on kerännyt tähän mennessä Carl Haglund (r.).

Uudenmaan vaalipiirissä on kokoomus kärjessä tähän mennessä lasketuissa äänissä 25,8 prosentin kannatuksella. Toisena on SDP 17,8 prosentilla ja kolmantena perussuomalaiset 16,7 prosentilla.

Tähän mennessä laskettujen äänten perusteella kokoomus on saamassa 10 paikkaa, mikä on yhden paikan pudotus edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna. Perussuomalaiset ovat myös menettämässä yhden paikan ja saamassa kuusi paikkaa. SDP:n paikkaluku on pysymässä ennallaan seitsemässä paikassa. Keskusta on tähän mennessä laskettujen äänten perusteella voittamassa kaksi paikkaa ja nostamassa paikkalukunsa neljään Uudenmaan vaalipiirissä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme