Mainos
Mainos

Stubb Soinin puheista: En tuomitse ketään

En tuomitse ketään, kommentoi valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) ulkoministeri Timo Soinin (ps.) puheita. Stubbin mukaan tilanne on niin herkkä, että monet ylireagoivat ja ryhtyvät syyttelemään toisiaan.  

Stubb uskoo, että välit Ruotsiin säilyvät entisellään. Hän ei lähde analysoimaan sitä, mahdollistaako Ruotsi ihmissalakuljetuksen ja terrorismin, kuten Soini on väittänyt.  

– Asiantuntemus ja tietotaito eivät riitä siihen, Stubb sanoi.  

Valtiovarainministerin mielestä yhteistyö EU-jäsenmaiden ja naapureiden kesken on nyt tärkeintä, jotta Euroopan lähihistorian suurin maahanmuutto- ja turvapaikkaliike saadaan hallintaan.  

– Varmt hjärta, huvudet kallt (sydän lämpimänä, pää kylmänä), ministeri sanoi.  

Stubbin mukaan herkässä tilanteessa pitää olla varovainen myös kielenkäytössä ja toimissa, koska tilanne voi leimahtaa nopeasti ja vastakkainasettelu syventyä. Hänen mielestään siitä syystä Suomen hallituksen päätös äänestää tyhjää EU:n turvapaikanhakijoiden siirroista oli luonteva.  

– Tässä on kuitenkin enemmän kyse ihmisistä kuin päätöksentekomenettelyistä. Korostan, että tässä tilanteessa on vain eurooppalaisia ratkaisuja, ei kansallisia ratkaisuja.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme