Mainos
Mainos

Stubb Suomen energiahuollosta: Lisää paukkuja turpeeseen ja metsähakkeeseen

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan turpeen ja metsähakkeen kilpailukykyä kivihiileen nähden parannetaan.

Stubb perusteli hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätöstä eduskunnassa muun muassa sillä, että turpeen ja metsähakkeen käyttö on kivihiilen käyttöä ilmastoystävällisempää.

Stubb antoi eduskunnalle pääministerin ilmoituksen energiapolitiikan kokonaisuudesta. Hän perusteli Fennovoiman ydinvoimalalupaa sillä, että valmistuessaan Pyhäjoen voimala vähentäisi tarvetta tuontienergiaan ja sitä kautta riippuvuutta venäläisestä energiasta.

Hallituksen enemmistön kielteistä kantaa Teollisuuden Voiman (TVO) lisäaikaan Stubb perusteli sillä, että myönteinen päätös olisi tuonut jatkuvaa epävarmuutta Suomen energiaratkaisuihin.

– TVO:n periaatepäätös on edelleen voimassa ensi kesään saakka. Sen jälkeen pöytä on puhdas myös muille operaattoreille mahdollisesti hakea periaatepäätöstä. Myös TVO on erittäin tarvetullut hakemaan uutta päätöstä aikanaan, Stubb sanoi.  


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot