Mainos
Mainos

Stubb: Suomi-kuva on raikas

Ulkoministeri Aleksander Stubb Kuva: Lehtikuva.

Ulkoministeri Aleksander Stubbin mielestä Suomi-kuva on maailmalla raikas.

- Me olemme dynaaminen hightech-maa. Pisa on tosi iso juttu. "The smartest kids in the world" on aina se lähtökohta.

Uutistoimisto Reuters kutsuu Suomea kylmistä talvistaan tutuksi pohjoismaaksi, joka kärsii ikääntyvän väestön aiheuttamasta työvoimapulasta. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Stubb kiistää, että maailmalla ajateltaisiin näin.

- Brändijutut eivät synny muokkaamalla vaan siinä täytyy olla joku hyvä tarina, joku totuus, joku takalauta. Kylmähän täällä on, Stubb naurahtaa.

Stubb kertoo tavanneensa vanhan ranskalaisen lentäjän. Lentäjä oli kysynyt Stubbilta, milloin hän luulee, että Suomi on tullut maailman tietoisuuteen. Stubb lähti purkamaan tilannetta itsenäisyydestä, talvisotaisteluista ja urheilijoista, mutta vanhuksen mielestä vastaus oli selvä.

-Te olette Nokia-maa, vanhus oli tokaissut.

Stubbin mielestä maakuvan kirkastaminen vaatii asennemuutosta kotimaassa.

- Kun tietyn peruspositiivisuuden pystyisi iskostamaan meihin suomalaisiin. Nuoresta sukupolvesta se on kasvamassa. Se itseluottamus, että "hei me suomalaiset olemme oikeastaan aika mageeta porukkaa", Stubb hymyilee.

Urheilijat levittävät maailmalla Suomi-kuvaa tehokkaasti. Stubb sanoo miettineensä, että Suomeen nimitettäisiin urheilusuurlähettiläs.

- Otetaan esimerkki: kuinka moni maailmassa tuntee Kimi Räikkösen tai kuinka moni maailmassa tuntee Suomen ulkoministerin? Mä luulen, että suhde on yksi neljääntuhanteen, Stubb velmuilee.

Ulkoministeri on asettanut Suomi-brändin valtuuskunnan, joka tarkoitus on parantaa Suomen kilpailukykyä. Maabrändillä halutaan vahvistaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä, saada lisää ulkopoliittista vaikuttavuutta, kehittää Suomen kiinnostavuutta investointikohteena ja lisätä Suomeen suuntautuvaa matkailua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme