Mainos
Mainos

Stubb: Talouden näkymät heikkenemään päin

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) arvioi, että talouden näkymät ovat pikemminkin heikentymään kuin paranemaan päin.

Valtiovarainministeriö valmistelee hänen mukaansa ensi vuoden budjettiehdotusta pitkälti saman kehikon puitteissa kuin vielä kesäkuussa arvioitiin.  

Valtiovarainministeriö laski viimeksi kesäkuussa arviotaan Suomen talouden kasvusta. Talouskasvuennuste tälle vuodelle on nyt vaivaiset 0,3 prosenttia.  

Ministeriön seuraava talousennuste saadaan syyskuussa, mutta Stubbin mukaan budjettia valmistellaan "realistiselle pohjalle".  

-Tässä ei tarvitse olla taloustieteiden nobelisti nähdäkseen, että toistaiseksi kaikki ennusteet ovat itse asiassa olleet optimistisempia kuin se lopputulema, Stubb sanoo.  

Stubbin mukaan jokaisen suomalaisen pitää ymmärtää, että Suomen ongelmat ovat rakenteellisia, eikä niitä ratkaista elvyttämällä.  

-Me olemme päätyneet siihen, että elvytys ei ole se, joka vie suomen talouden nousuun, vaan kasvua ja kilpailukykyä vahvistavat uudistukset, kuten työmarkkinoiden uudistus.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme