Mainos
Mainos

Stubb: Terroristeja ei pidä ymmärtää, mutta suvaitsemattomuus on vaaraksi

Valtiovarainministeri Alexander Stubb sanoo, että terrori-iskujen tavoitteena on  lietsoa pelkoa Euroopan ytimeen. Hän tuomitsee iskut jyrkästi ja sanoo, ettei terroristeja pidä missään nimessä ymmärtää.

Silti kaikkea vastakkainasettelua on maailmalla ja suomalaisessakin yhteiskunnassa on vältettävä. Meidän on kuitenkin ymmärrettävä erilaisuutta.

– Terroristeja ei missään nimessä tarvitse ymmärtää. Se on vastenmielistä, se on ihmisarvon ja hengen loukkaamista. Se on väärin. Meidän täytyy edistää suvaitsevaisuutta sitä kautta, että me ymmärrämme toinen toisiamme. Kun tapahtuu rikos ja väkivallanteko, se pitää tuomita jyrkästi, Stubb painottaa.

Stubbin mielestä syrjäytymisen ja eriarvoisuuden ehkäisemiseksi suomalaisessa yhteiskunnassa pitää lopettaa vihapuhe.

– Vihan lietsominen, vihapuheet, väärinymmärtäminen, toisen haukkuminen – pohjautui se sitten uskontoon tai etniseen taustaan – on mielestäni vastuutonta ja täysin vastenmielistä. Tällainen keskustelu pitää kitkeä yhteiskunnasta pois. Se vaatii myös arvojohtajuutta meiltä kaikilta. Olipa sitten kyseessä poliitikko, yrityselämän tai julkisen sektorin johtaja tai median edustaja.

Stubbin mielestä rasismin ehkäisemiseksi ja suvaitsevaisuuden edistämiseksi on paljon tekemistä.

– On kaksi tapaa toimia: Ensimmäinen on tuomita rasistiset puheet  ja puhua asiasta. Toinen on lainsäädäntö ja lainsäädännön noudattaminen. Tämä on pitkä prosessi myös Suomessa. Minä olen ainakin joka hetki valmis taistelemaan rasismia vastaan suvaitsevaisuuden puolesta. Samalla olen valmis tukemaan suomalaista yhteiskuntaa ja turvallisuuden tunteen lisäämistä, Stubb sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme