Mainos
Mainos

Stubb tuo eduskuntaan ilmoituksen energiapolitiikasta

Alexander Stubb (kok.) tuo eduskunnalle pääministerin ilmoituksen energiapolitiikan kokonaisuudesta.

Stubbin mukaan keskustelu on tarpeen ydinvoimahankkeiden takia. Pääministerin ilmoituksen päivämäärää ei ole vielä tiedossa, mutta se luvataan tuoda eduskuntaan lähiaikoina.

Puhemies Eero Heinäluoma (sd.) sanoi toissapäinä, että eduskunnassa on haluja keskustella energiapolitiikasta laajemminkin kuin vain Fennovoiman ydinvoimalaitoksen laitostoimittajan vaihtumisesta venäläiseen Rosatomiin. Heinäluoman mukaan Fennovoima-asia ei etene eduskunnassa ennen kuin hallituksen linjaus Teollisuuden Voiman TVO:n luvan jatkamisesta on selvä.

Hallitus hyväksyi Fennovoiman ydinvoimaluvan täydennyshakemuksen torstaina. Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne otti TVO:n hakemuksen pöydälle. Rinne haluaisi TVO-luvan eduskunnan käsiteltäväksi. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ei esittänyt hallitukselle lisäajan myöntämistä TVO:lle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme