Mainos
Mainos

Stubb veronkevennyksistä: Huojennuksia tulee, mutta suuruutta ei vielä tiedetä

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan vielä on liian aikaista määritellä, kuinka suuria veronkevennyksiä kilpailukykysopimus toisi palkansaajille.

Hänen mukaansa kaikki riippuu siitä, millä kunnianhimon tasolla kilpailukykysopimus on liittokierroksella viety työehtosopimuksiin.  

Häneltä tivattiin veronkevennyksistä myös eduskunnan lähetekeskustelussa, joka koski vuoden 2016 toista lisätalousarviota.  

– Uskon, että verohuojennuksia tulee, mutta niiden mittaluokkaa ei pysty sanomaan tällä hetkellä. Emme vielä tarkkaan tiedä, miten paljon kilpailukyky julkiseen talouteen vaikuttaa. 

Stubb viittasi hallitusohjelmaan, jossa todetaan, että jos julkinen talous vahvistuu 0,5 prosenttia eli noin karkeasti 2 miljardia euroa, niin hallitus tulee vastaan miljardin euron verohuojennuksilla.  
Stubb sanoo hallituksen arvioivan neuvottelujen lopputulosta torstaiaamuna ensimmäistä kertaa. 

– On tärkeää, että Suomi pääsee irti leikkausmoodista kohti työllistämismoodia. Kilpailukykysopimus ja siihen liittyvät veronhuojennukset ovat askel oikeaan suuntaan, Stubb sanoi.  

Stubb kommentoi kilpailukykysopimusta maaliskuussa Huomenta Suomen lähetyksessä:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme