Mainos
Mainos

Stubb Ylessä: Länsi tukenut Mubarakia liian kauan

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä länsimaat ovat tukeneet Egyptin Hosni Mubarakia liian kauan. Länsimaiden nyt katsottava peiliin, Stubb sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa.

Stubb puolusti toimintaa sillä, että ulkopolitiikka on ikuista tasapainoilua esimerkiksi ihmisoikeuksien ja vakauden välillä.

Aikaisemmin länsimaat ovat keskittyneet enemmän vakauteen, mutta nyt on Stubbin mukaan tehty valinta mennä arvot edellä.

Stubbin mielestä Mubarakin lähtölaskenta on alkanut ja lähdön jälkeen varapresidentti Omar Suleiman voi mahdollisesti keskustella opposition kanssa. Tämä "väliaikaishallitus" johtaisi maan parlamentti- ja presidentinvaaleihin, joiden tuloksen miettiminen ei ole enää länsimaiden asia.

Egyptin tapahtumissa ei ole Stubbin mielestä kysymys islamistisesta liikehdinnästä vaan liikkeellepanijoina ovat olleet turhautuneet hyvin koulutetut nuoret miehet.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme