Mainos
Mainos

Stubb ymmärtää ay-protestia: "Meitä kaikkia pelottaa muutos"

Kokoomusjohtaja Alexander Stubb suhtautuu ymmärtäväisesti ay-liikkeen perjantaiseen mielenilmaukseen Helsingissä.

- Muutos on vaikea ja meitä kaikkia pelottaa muutos. Mutta nyt Suomi tarvitsee muutoksen, jotta saamme tänne lisää työpaikkoja ja pystymme pelastamaan hyvinvointiyhteiskunnan, valtiovarainministeri Stubb sanoo.

Stubb ei usko, että Suomen maine kärsii perjantain työnseisauksesta, kun vienti pysähtyy satamiin. Elinkeinoelämän keskusliitto on esittänyt tälläisenkin huolen.

- Lakko-oikeus ja oikeus mielenilmaukseen ovat osa perustuslakia ja suomalaista dna:ta. Se pitää voida tehdä. Ja sen jälkeen katsomme, miten me voimme viedä tätä kokonaisuutta eteenpäin, Stubb sanoo.

Hallituksen rajuille toimille löytyy ainakin yksi ymmärtäjä, Kansainvälinen valuuttarahasto.

IMF:n valtuuskunta on tutustunut Suomeen talouteen vajaa pari viikkoa: lomien, ylityö- ja sairaskorvausten leikkaukset saavat kehuja.

- Tämä on hyvä alku, mutta tarvitaan lisää päätöksiä näiden toimien jatkoksi, sanoo IMF:n valtuuskuntaa johtava, hollantilainen David Hofman.

Valuuttarahasto patistaa hallitusta uudistamaan työmarkkinoita keinoina palkkojen sopiminen yrityksissä, minimipalkan pienentäminen ja työttömyysturvan lyhentäminen.

Hallituksen työlistalla ovat syksyn aikana paikallisen sopimisen ja työttömyysturvan uudistukset.

IMF:n kannustus sai valtiovarainministerin tyytyväiseksi.

- Se kuullostaa hyvältä, että IMF selvästi tukee meidän talouspolitiikkaamme, Stubb sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme