Mainos
Mainos

Stubbille kehuja Georgian kriisin hoidossa

Georgian konfliktia on käsitelty jälleen Suomessa. Ulkoasianvaliokunta kutsuttiin pikaisesti koolle tänään kesken eduskunnan kesäloman käsittelemään Georgian kriisiä. Valiokunta keskusteli aiheesta ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) kanssa lähes puolitoista tuntia.

Ulkoministeri sai toimilleen Etyjin sovittelijana harvinaisen yksimielisen tuen. Suomi on valmis lähettämään alueelle humanitaarista apua ja lisää sotilastarkkailijoita heti kun niitä pyydetään.

- Me olemme tyypillisessä tulitauon jälkeisessä tilanteessa, jossa tulitaukoa rikotaan puolin ja toisin. Se on humanitaarisesta näkökulmasta se kaikista pahin tilanne, Stubb sanoi.

- Nämä väkivaltaisuudet jatkuvat edelleen siviiliväestöä kohtaan molemmilla osapuolilla. Siellä tapahtuu jotain sellaista, jota voitaisiin kutsua etniseksi puhdistukseksi, ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) arvioi.

Kokouksessa nousi esille myös Georgian kriisin mahdollinen merkitys Suomen ulko- ja puolustuspoliittiseen linjaan. Johtopäätösten teko jätettiin kuitenkin tuonnemmaksi. Merkityksetön asia ei kuitenkaan ole.

- Venäjän osalta paljon riippuu siitä, mitä Venäjä tekee tästä eteenpäin. Nyt Venäjällä on erityisesti Etelä-Ossetiassa paljon valtaa hallussaan, koska sen joukot ovat siellä ja mitä Etelä-Ossetiassa tapahtuu, on myös Venäjän vastuulla, sanoi puolestaan kansanedustaja Eero Heinäluoma (sdp).

Suomi on todennäköisesti valmis lähettämään Georgiaan myös rauhanturvaajia, jos sellaista apua tullaan pyytämään. Tällä hetkellä alueen rauhoittamisen avaimet ovat Venäjän ja YK:n turvallisuusneuvoston käsissä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme