Mainos
Mainos

Stubbilta uusi ulostulo: "Suomi ei menesty sisäänpäin kääntymällä"

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) toteaa Facebook-sivullaan julkaisemassa tekstissä, että vihapuhetta ei pidä hyväksyä.

Stubb aloittaa viestinsä sitaatilla hallitusohjelmasta. 

– "Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa." Näin todetaan hallitusohjelmassa visioksemme. Tämän vision eteen olemme sitoutuneet tekemään työtä, Stubb kirjoittaa.

Stubb muistuttaa, että suomalainen kulttuuri kehittyy kansainvälisessä vuorovaikutuksessa.

– Jatkossakaan Suomi ei menesty sisäänpäin kääntymällä, vaan suhtautumalla toisiimme ja ympäröivään maailmaan avoimesti ja ennakkoluulottomasti.

Perussuomalaisten Olli Immonen kirjoitti perjantaina Facebook-päivityksessään haaveilevansa "vahvasta ja urheasta kansakunnasta, joka kukistaa painajaisen nimeltä monikulttuurisuus". Tekstissään Stubb tuomitsee Immosen ajatuksen selväsanaisesti.

– Suomea ei rakenneta lietsomalla eri ihmisryhmiä toisiaan vastaan. Enemmän pitäisi pohtia, miten monikulttuurisessa ja kansainvälisessä Suomessa vahvistetaan sosiaalista pääomaa ja jatkuvaa vuoropuhelua ihmisten ja ihmisryhmien välillä siten, että voimme tuntea olevamme samassa veneessä, Stubb kirjoittaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme