Mainos
Mainos

Stubbin päivä: Aamulenkki Etiopiassa, illallinen Clintonin kanssa Brysselissä

Ulkoministeri Alexander Stubbilla (kok.) on tänään ohjelmassa varsin vauhdikas päivä. Aamulla Stubb on ehtinyt käydä jo lenkillä 3 000 metrin korkeudessa juoksijalegenda Haile Gebreselassien kanssa Addis Abebassa Etiopiassa. Stubb kehuu juoksukokemusta blogissaan.

Illalla Stubb tapaa amerikkalaisen kollegansa Hillary Clintonin Brysselissä järjestettävällä transatlanttisella illallisella. Stubb on ollut Afrikan kierroksella ja hän lentää illaksi Brysseliin. Stubbin kone odottaa ulkoministeriä Brysselissä, josta hän yöksi tulee kotiin Espooseen.

Brysselin illalliselle osallistuvat EU- ja Nato-maiden ulkoministerit, Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer, EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana sekä ulkoasiainkomissaari Benita Ferrero-Waldner.

Illallisella ei ole varsinaista asialistaa, mutta todennäköisiä keskustelunaiheita ovat ainakin Venäjä, Afganistan ja Lähi-itä.

Stubb tapasi Clintonin jo maanantaina Egyptin Sharm el-Sheikhissä järjestetyssä Gazan jälleenrakennusta käsitelleessä konferenssissa. Brysseliin Stubb tulee Etiopian Addis Abebasta, missä hän osallistui rauhanvälitystoimintaa käsittelevään seminaariin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme