Mainos
Mainos

Stubbin poissaolo voi hyydyttää kokoomuksen äänisaalista

Alexander Stubbin siirtyminen europarlamentaarikosta Suomen ulkoministeriksi voi heikentää kokoomuksen äänisaalista eurovaaleissa.

- Suurin yllätys tässä uusimmassa Taloustutkimuksen gallupissa oli kokoomus, joka olisi menettämässä yhden paikan. He ovat varmasti pitäneet neljää paikkaansa täysin varmana ja jopa tavoitelleet viidettä paikkaa. Olisiko tässä nyt Stubb-efekti, kun hän ei ole ehdolla, arvioi MTV:n vaaliasiantuntija, dosentti Kimmo Grönlund Åbo Akademista MTV:n Huomenta Suomessa.

Grönlundin mukaan kokoomusta voi rasittaa myös puolueen modernin imagon saamat kolhut.

- Ehkä ei ole otettu eroa selkeästi maahanmuuttajavastaisiin mielipiteisiin puolueen sisällä. Katainen puuttui vasta viime hetkillä puolueen ehdokkaan agreessiviseen vaalimainontaan. On jäänyt päälle tilanne, jossa porvaripuolella RKP on ainoana liberaalimman maahanmuuttopolitiikan kannalla ja sitten virheät ja osin vasemmisto.

Viime päivien tasaista taistoa povaavat gallupit voivat olla eduksi vaaleille.

-Tasaiset vaaligallupit ovat yleensä omiaan kohottamaan vaalitunnelmaa. Se on ehkä kohottamassa äänestyvilkkautta jonkin verran, Grönlund sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme