Mainos
Mainos

STUK: Ei huolta metsäpaloista Tshernobylin lähellä

Suomen säteilyturvakeskuksen mukaan Venäjän ja Ukrainan metsäpalot eivät aiheuta turvallisuusriskiä Suomessa. Palo on vielä kolmenkymmenen kilometrin päässä Tshernobylin saastuneesta vyöhykkeestä.

Säteilyturvakeskuksen johtavan asiantuntijan Esko Ruokolan mukaan voidaan olettaa, ettei tällä alueella ole oleellisesti enempää radioaktiivisia aineita kuin siellä missä paloja on aiemmin tapahtunut.

- Metsäpalot ovat vielä evakuoidun alueen ulkopuolella. En usko, että tässä oleellisesti suurempaa vaaraa aiheutuu kuin tähän mennessä, Ruokola rauhoittelee.

Jos palot yltävät alueelle, jossa on paljon radioaktiivisia aineita, päästöt voivat jonkin verran kasvaa. Ruokola ei kuitenkaan usko, että tällöinkään vaikutukset Suomessa olisivat vakavia.

Ruokolan mukaan Suomeen ei ole vielä kulkeutunut radioaktiivisia aineita.

- Olemme saaneet ilmankerääjämittauksia osittain valmiiksi. Ne osoittavat, että Suomeen ei ole tähänastisista paloista kulkeutunut käytännössä ollenkaan radioaktiivisia aineita.

Ukrainan viranomaisten mukaan metsäpalot ovat nyt 60 kilometrin päässä Tshernobylin ydinreaktorista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot