Mainos
Mainos

STUK: Finnairin Tokion koneissa ei haitallista määrää säteilyä

Finnairin Tokiosta tulleista lentokoneista ei ole löytynyt terveydelle haitallista määrää säteilyä, kertoo Säteilyturvakeskus STUK.

Tänä iltana Tokiosta saapunut kone oli täysin puhdas, eikä siitä löytynyt minkäänlaista radioaktiivisuutta. Tiistaina ja keskiviikkona laskeutuneista koneista löytyi merkkejä radioaktiivisesta jodista ja cesiumista, mutta STUKin mukaan määrät olivat hyvin vähäisiä, eikä niistä ollut haittaa terveydelle.

STUKin säteilymittauslaitteella on myös mitattu säteilyä Tokion Naritan lentokentällä. STUK ja Finnair keräsivät näytteen ilmassa olevasta pölystä Tokion lentokentällä tänä aamuna. Pölynäytteessä havaittiin pieni määrä jodia, joka mitattiin koneen saavuttua Suomeen. Pitoisuus on noin tuhannesosa siitä, mitä mitattiin enimmillään Helsingin ilmassa Tshernobylin ydinvoimalaitoksen onnettomuuden jälkeen.

Tokion hengitysilma on tällä hetkellä puhdas, koska Fukushiman päästöt kulkeutuvat tuulen mukana merelle päin.

STUKin säteilymittausten tarkoituksena on tarkkailla Finnairin henkilökunnan työturvallisuutta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot