Mainos
Mainos

STUK: Japanin tilanteella ei edelleenkään vaikutusta Suomeen

Säteilyturvakeskus (STUK) vakuuttaa, ettei Japanin ydinvoimalasta mahdollisesti tulevalla radioaktiivisella päästöllä ole terveydellistä merkitystä Suomessa. STUK:n mukaan Fukushiman ydinvoimalan tilanne ei edelleenkään anna tarvetta erityistoimiin täällä.

STUKiin on tullut myös huolestuneita kyselyitä Suomen kansalaisilta Japanin lähellä olevista maista. Japanin ulkopuolella ei niin ikään tarvita mitään erityistoimia, esimerkiksi sisälle suojautumista.

Lisäksi STUK muistuttaa yhä, että joditabletteja ei pidä koskaan nauttia, elleivät viranomaiset siihen kehota. STUK:n mukaan Japanin katastrofin takia Suomessa ei voi tulla tilannetta, joka vaatisi joditablettien ottamista.

STUK:n mukaan voimalan ykkösreaktorin tilanne on vakiintunut, mutta kolmosyksikön sydämen jäähdytyksessä on ilmennyt ongelmia. Kolmosreaktorista on päästetty ulos höyry-ilmaseosta paineen tasaamiseksi.

Suomen säteilyturvakeskus seuraa tiiviisti Japanin Fukushiman ydinvoimalaitoksen tilannetta ja tiedottaa sen kehittymisestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot