Mainos
Mainos

STUK kehottaa välttämään Lumijoen veden käyttöä

Säteilyturvakeskus (STUK) suosittaa, ettei Lumijoen vettä käytetä toistaiseksi juoma- eikä ruokavetenä

Suomen ympäristökeskus SYKE on mitannut Talvivaaran kaivosalueen ulkopuolelta Lumijoen vedestä uraania 350 mikrogrammaa litrassa.

– Tämäkään arvo siis ei kuitenkaan ole sellainen arvo, mistä aiheutuisi välitöntä säteilyvaaraa ihmisille siellä alueella, kertoo Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Tero Varjoranta.

Vettä, jonka uraanipitoisuus on suurempi kuin sata mikrogrammaa litrassa, ei pidä käyttää jatkuvasti juoma- ja ruokavetenä.

Satunnaisella käytöllä ei STUKin mukaan ole terveysvaikutuksia.

Säteilyturvakeskus on ottanut uusia näytteitä Vuoksen vesistöissä Lumijoelta, Ylä-Lumijärveltä sekä Kivijärveltä, näiden osalta tulokset valmistuvat huomenna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot