Mainos
Mainos

STUK: Kyllä kiinalaisiin hitsareihin voi luottaa

Säteilyturvakeskus ei säikähdä Kiinassa havaittuja ydinvoimaongelmia. Yle kertoi tänään, että ranskalaisen Arevan ydinvoimatyömaalla Kiinassa on huomattu samoja ongelmia kuin Arevan Olkiluoto 3 -hankkeessa Eurajoella.

Ylen saaman raportin mukaan kiinalaisviranomaiset huomauttivat ennen rakennustöiden alkua voimayhtiöitä Taishanin voimalatyömaalla muun muassa betonin laadunvalvonnan puutteista.

Raportissa huomautettiin myös alihankkijoiden kokemattomuudesta ja työmaan kieliongelmista. Säteilyturvakeskus joutui aiemmin puuttumaan samoihin asioihin Olkiluodossa.

Säteilyturvakeskuksen (STUK) pääjohtaja Jukka Laaksonen ei kuitenkaan asiaa säikähdä. Hänen mukaansa kiinalaisten osaamiseen voidaan luottaa.

– Kiinalaiset rakentavat systemaattisesti omat laitoksensa. Ja jos joku pystyy sen rakentamisen toteuttamaan, niin nimenomaan kiinalaiset. Heillä on pitkä johtamiskulttuuri.

– Kiinalaiset ovat toimittaneet kaikki voimalaitokset aikataulussaan ja alle kustannustason. Myös turvallisuuteen voi luottaa, sillä rakennuslaatu on korkealla. Kiinalaisilla on huippuluokan hitsarit, Laaksonen kertoi MTV3:n Huomenta Suomesta.

Pyhäjoelle uuden ydinvoimalan rakentava Fennovoima harkitsee laitoksen toimittajaksi Arevaa.

Etelä-Kiinan Taishaniin nousee lähivuosina kaksi Arevan EPR-reaktoria.

Katso Säteilyturvakeskuksen pääjohtajan Jukka Laaksosen haastattelu: (Huomenta Suomi 7.20.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme