Mainos
Mainos

STUK: Molemmat olivat sopivia ydinvoimalalle

Ydinvoimalaitosten valvonnan johtaja Petteri Tiippana Säteilyturvakeskuksesta (STUK) toteaa, että Pyhäjoki ja Simo olivat tasaväkisiä paikkakuntia ydinvoimalle.

– Meille sillä ei ole käytännössä merkitystä, kumpi paikkakunta valittiin. Sekä Pyhäjoen että Simon alueet on arvioitu soveltuviksi ydinvoimalalle. Nyt työ jatkuu.

Seuraava tärkeä vaihe on Tiippanan mukaan rakennuslupavaihe, jolloin arvioidaan uudestaan muun muassa turvallisuus- ja ympäristönäkökohtia. Aikataulu tälle työlle riippuu Fennovoimasta. STUK pohtii turvallisuusasioita myös paikallisten pelastusviranomaisten kanssa.

STUK arvioi lokakuussa 2009 työ- ja elinkeinoministeriölle, että Fennovoimalla on edellytykset rakentaa Suomeen uusi ydinvoimalaitos turvallisesti ja ydinenergialain edellyttämällä tavalla.

Fennovoiman esittämät laitosvaihtoehdot eivät vuoden 2009 arviossa täyttäneet kaikkia suomalaisia turvallisuusmääräyksiä, mutta STUKin mukaan tarvittavat lisätyöt ja muutokset voidaan tehdä lupamenettelyn myöhemmissä vaiheissa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot