Mainos
Mainos

STUK: Radonin torjuntaa laiminlyödään

Suomalaisessa uudisrakentamisessa laiminlyödään radonin torjuntaa, kertoo Säteilyturvakeskus (STUK).

Säteilyturvakeskukselta tilattujen mittausten mukaan joka toisessa 2000-luvulla valmistuneessa pientalossa radonpitoisuuden enimmäisarvo ylittyy. Ylityksiä esiintyy joka puolella Suomea, mutta erityisesti sora- ja harjualueille rakennetuissa taloissa.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Suomen rakennusmääräyskokoelman mukaan uudet asunnot pitää suunnitella ja rakentaa siten, että sisäilman radonpitoisuus ei ole yli 200 becquereliä kuutiossa. Rakennustarkastajat ja alan yritykset ovat Säteilyturvakeskuksen mukaan avainasemassa radonturvallisuuden takaamisessa.

Perustustavan valinnalla voidaan merkittävästi vaikuttaa pientalon radonpitoisuuteen. Tuulettuva alapohja ja saumaton yhtenäinen betonilaatta ovat radonturvallisia ratkaisuja. Uutta radonturvallisen rakentamisen ohjetta voi tilata Rakennustieto Oy:ltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot