Mainos
Mainos

STUK: Työntekijät suojaan sähkömagneettisten kenttien säteilyltä

Säteilyturvakeskuksen mukaan osalla työpaikoista altistutaan nykyisin niin voimakkaille sähkömagneettisille kentille, että ne voivat aiheuttaa terveyshaittoja.

Säteilyturvakeskus STUK kehottaa työpaikkoja suojaamaan työntekijöitään sähkömagneettisen säteilyn haitoilta.

Keskuksen mukaan osalla työpaikoista altistutaan nykyisin niin voimakkaille sähkömagneettisille kentille, että ne voivat aiheuttaa terveyshaittoja. Voimakkaita sähkömagneettisia kenttiä syntyy esimerkiksi hitsauksessa, muovinsaumauksessa ja magneettikuvauslaitteiden parissa.

Työpaikoilla sähkömagneettisen säteilyn haittoja voidaan vähentää muun muassa suojavaatetuksella. Vuonna 2008 saatetaan kansallisesti voimaan direktiivi, joka määrittelee vähimmäisvaatimukset työntekijöiden suojelemiseksi sähkömagneettisten kenttien riskeiltä. Parhaillaan meneillään on siirtymäaika.

Voimakas sähkömagneettinen säteily saattaa aiheuttaa kehon kudosten lämpenemistä, näköaistimuksia ja kuulon muutoksia. Vahvimmillaan säteily saattaa aiheuttaa palovammoja tai kaihia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot