Mainos
Mainos

STUK tyytyväinen Olkiluodon rakentajien selvitykseen

Säteilyturvakeskus alkoi tutkia Olkiluodon voimalan turvallisuusvaatimusten hallintaa, kun selvisi, että rakentajien toiminta ei kaikilta osin vastannut STUKin odotuksia.

Säteilyturvakeskus STUK hyväksyy varauksin Olkiluodon ydinvoimalan rakentajien selvityksen turvallisuusvaatimusten hallinnan parantamisesta. STUK pitää esitettyjä parannustoimia riittävinä, mutta se haluaa vielä varmistua, että suunnitelma pystytään kattavasti myös toteuttamaan.

STUK ryhtyi tutkimaan voimalan turvallisuusvaatimusten hallintaa tarkemmin, kun selvisi, ettei rakentajien toiminta kaikilta osin vastannut STUKin odotuksia. Rakentajat ovat antaneet STUKille syksyllä selvitykset.

STUKin mukaan Teollisuuden Voima TVO ja ydinvoimalan toteutuksesta vastaava ryhmittymä ovat laatineet yksityiskohtaisen suunnitelman muiden muassa alihankkijoiden toiminnan ohjaamiseksi.

- Tavoitteena on muun muassa selkeyttää töihin liittyviä vastuita, lisätä valvontaa ja kehittää ohjeistusta, STUK kertoo.

STUK on säteily- ja ydinvoimalaturvallisuutta valvova viranomainen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme