Mainos
Mainos

Stuk: Uuden ydinvoimalan rakentamiselle ei estettä

Säteilyturvakeskus eli Stuk ei ole löytänyt huomautettavaa Loviisa 3 -ydinvoimalaitoshankkeen ja Olkiluodon ydinvoimalan laajentamishankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksista. Stuk on jättänyt lausuntonsa kauppa- ja teollisuusministeriölle. Nyt arvioiduissa YVA-selostuksissa ei Stukin mukaan ole tullut ilmi ympäristön säteilyturvallisuutta koskevia seikkoja, jotka estäisivät uuden voimalaitoksen rakentamisen Loviisan Hästholmenille tai Eurajoen Olkiluotoon.

Stuk tekee yksityiskohtaisen turvallisuusperusteiden arvioinnin vasta, jos uudelle ydinvoimalalle haetaan ydinenergialain edellyttämää valtioneuvoston periaatepäätöstä. Uuden ydinvoimalan merkittävimmät ympäristövaikutukset johtuisivat Stukin mukaan lähinnä siitä, että laitoksen käyttämä jäähdytysvesi lämmittäisi merialuetta. Lämpökuorman vaikutus ja erilaiset veden otto- ja purkuvaihtoehdot pitää selvittää tarkasti, jos voimalaitoshankkeet etenevät.

Säteilyturvakeskus valmistelee parhaillaan uutta turvallisuusohjetta, jossa annetaan yksityiskohtaiset turvallisuusvaatimukset ydinvoimalaitosten sijoituspaikasta. Uuteen ydinvoimalaitokseen sovelletaan tiukempia teknisiä turvallisuusvaatimuksia kuin jo käytössä oleviin laitoksiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme