Mainos
Mainos

Subutex-hoito säästi ihmishenkiä

Avohoidossa toteutettu Subutex-korvaushoito ehkäisee huumeriippuvaisten kuolemia ja kohentaa elämänlaatua. Tuoreen tutkimuksen mukaan korvaushoito voidaan toteuttaa hyvin tuloksin myös matalan kynnyksen palveluna avohoidossa.

Tutkimukseen osallistui Kotkasta 30 opiaattiriippuvaista Subutexin käyttäjää. Kolmen vuoden seurannan aikana korvaushoitoa saavat pysyivät elossa ja heidän huumeidenkäyttönsä, rikollisuus ja masennusoireensa vähenivät selvästi.

Tutkimuksessa oli vertailuryhmänä myös 30 suonensisäisten huumeiden käyttäjää, jotka asioivat Helsingissä terveysneuvontapiste Vinkissä. Kolmen vuoden aikana Vinkin asiakkaista neljä oli kuollut ennenaikaisesti. Vain kuusi Vinkin asiakasta oli päässyt korkean korvaushoitokynnyksen takia Helsingissä viralliseen korvaushoito-ohjelmaan.

Helsingin yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkijat tekivät tutkimuksen yhteistyössä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot