Mainos
Mainos

Subutex-takavarikot viisinkertaistuneet

Huumevieroituslääkkeenä käytettävän Subutexin katukaupassa on tapahtunut hälyttävä kasvu. Subutexia tuodaan pääasiassa Ranskasta ja Virosta.

Poliisi takavarikoi viime vuonna kadulta yli 5 000 kappaletta Subutexia. Määrä on viisin kertainen edelliseen vuoteen verrattuna. Eniten Subutexia tuodaan Ranskasta ja Virosta.

Huumevieroitushoidon tarve on huimasti lisääntynyt käytön kasvaessa. Metadoni-ja Subutexkorvaushoitoa tarvitsisi tällä hetkellä arviolta 3 000-4 000 huumeiden käyttäjää. Vain pieni osa heistä saa hoitoa.

Pääkaupunkiseutu pulassa

Pääkaupunkiseudulla hoidon tarve on kaikkein suurin. Helsingin kaupungilla on tällä hetkellä 217 vieroitus-ja korvaushoitopaikkaa. Suunnitelmissa on lisätä hoitopaikkoja tänä vuonna 234:ään.

Valtio antoi viime vuoden lopussa 7 miljoonaa euroa lisärahaa huumehoitojen kehittämiseen Helsingin kaupunki sai näistä rahoista noin 2 miljoonaa euroa.

Subutex-valmistetta käytetään huumevieroituksessa, mutta sitä pidetään myös vahvasti riippuvuutta aiheuttavana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.02.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot