Mainos
Mainos

Sudelle valtakunnallinen hoitosuunnitelma

Sudelle laaditaan valtakunnallinen hoitosuunnitelma, kansalaisten kuuleminen alkoi Tohmajärveltä.

Suomen susikantaa koskevia päätöksiä tehdään tulevaisuudessa uuden, EU-komission edellyttämän hoitosuunnitelman pohjalta. Kansalaisilta kerätään kuluvan vuoden aikana poikkeuksellisen laaja aineisto valmistelua varten.

Hoitosuunnitelman laatimisen keskeinen osa on kansalaisten kuulemistilaisuudet, joista ensimmäinen järjestettiin eilisiltana Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa.

Kuulemistilaisuuksissa on tarkoitus kysyä kansalaisilta miten suden ja ihmisen sopuisa rinnakkaiselo voidaan toteuttaa. Tohmajärvellä siihen tuli yksiselitteinen vastaus. Pyynnöistä huolimatta sutta ei puolustettu yhdessäkään puheenvuorossa. Tohmajärvellä on yksi Suomen suurimmista susitihentymistä ja kuulemistilaisuuksien aloittaminen täältä näkyi synkissä puheenvuoroissa.

Liian tiukan suojelun arvioitiin johtavan pian laittomuuksiin ja suden kannalta huonompaan lopputulokseen. Ihmiset vaativat päätösvaltaa paikallistasolle. Susipelko tuli myös laajasti esille.

Kuulemistilaisuuksia järjestetään kevään aikana neljässä eri maakunnassa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 29.04.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot