Mainos
Mainos

Sudenmetsästys halutaan ilmaiseksi Pohjois-Karjalassa

Ilomantsin kunta ja Lieksan kaupunki esittävät, että sudenmetsästys tulisi olla ilmaista Metsähallituksen mailla Pohjois-Karjalassa.

Esityksen mukaan metsästäjät suorittaisivat vastineeksi hirvien ja suurpetojen maastolaskennan Metsähallituksen mailla silloin, kun se maakunnassa järjestetään. Ilomantsin kunnanhallitus ja Lieksan kaupunginhallitus ottivat kantaa sudenmetsästyksen maksun poistamiseen tänään illalla pitämissään kokouksissa. Niiden mukaan metsästäjät ovat kokeneet maksun epäoikeudenmukaiseksi, mikä on heikentänyt heidän haluaan osallistua hirvilaskentaan.

Sudenpyynnin maksun poistamisen lisäksi kunnallishallitukset esittävät, että paikallisilla metsästysseurueilla tulisi olla etuoikeus Metsähallituksen maille myönnettäviin hirvenkaatolupiin. Metsähallitus on perinyt susijahdista metsästäjiltä 150 markkaa ns. tossurahana.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme