Mainos
Mainos

Sudet surmaavat poroja itärajalla

Sudet ovat raadelleet satoja poroja vuoden kuluessa poronhoitoalueella itärajalla.

Viimeksi todennäköisesti Venäjän puolelta tullut susi hyökkäsi poroaitaukseen pari päivää sitten ja raateli 24 poroa. Viime keväästä lähtien Hossa-Irnin ja Hallan paliskunnissa satoja poroja on laskettu jääneen susien saaliiksi. Poromies Aarno Karvonen Hossa-Irnin paliskunnasta arvioi, että paliskunnan aluuelta on löydetty vuoden aikana noin 150 raadeltua poroa. Lisäksi suuri määrä poroja on kateissa molemmissa paliskunnissa, Hallan paliskunnassa arviolta 600 poroa.

-Nyt on erotukset loppusuoralla ja vielä pitäisi löytyä 600 aikuista poroa näiden lisäksi, mitkä on jo poislaskettu. [---] Ja näyttää siltä, että ei löydy, kertoo poroisäntä Hannu Kaartinen Hallan paliskunnasta.

Vain todistetut petovahingot korvataan poromiehille. Susivahinkojen kasvaminen johtuu muuttuneesta sudenpyynnin lupakäytännöstä.

Susivahingot ovat aiheuttaneet joillekin poromiehille jopa liki parinkymmenen prosentin kadon porokarjaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot