Mainos
Mainos

Sudet syöneet Suomessa kymmeniä koiria

Yksin Pohjois-Karjalassa joutui 34 koiraa suden suuhun viime vuoden aikana.

Sudet tappoivat viime vuonna Suomessa kymmeniä koiria. Pääosa suden koiratapoista tapahtui maan itärajan kunnissa: niistä eniten Pohjois-Karjalassa ja vähemmän Kainuussa ja Kymessä. Myös keskisessä Suomessa susien tappamaksi joutui niin metsästys- kuin pihakoiriakin.

Sudet ovat viime vuosina tappaneet petotutkimuksen mukaan koko maassa vuosittain keskimäärin 55 koiraa. Koko maan susikanta on nykyisin 180-200 yksilöä.

Pohjois-Karjalassa jäi suden suuhun viime vuonna kaksi kertaa enemmän koiria kuin edellisvuonna eli kaikkiaan 34. Niistä 22 menetettiin metsästystilanteessa ja 12 jäi susien saaliiksi kotipihalta.

Kainuussa haettiin viime vuonna korvauksia neljästä sudentaposta. Määrä on sama kuin edellisvuonna. Todellinen suden tappamien koirien määrä on siellä hieman suurempi.

Etelämpänä itärajalla suden aiheuttamat koiratappiot jäivät edellisvuodesta puoleen. Kymen riistanhoitopiirissä sudet söivät viime vuonna Lappeenrannassa kaksi koiraa sekä Parikkalassa, Ylämaalla ja Imatralla kussakin yhden koiran. Toissa vuonna alueella menetettiin toistakymmentä koiraa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot