Mainos
Mainos

Sudet tappoivat vasikoita Liperissä

Sudet tappoivat kaksi vasikkaa ja haavoittivat kolmatta sunnuntaina Liperissä. Liperin riistanhoitoyhdistyksen toiminanjohtaja Vesa Pekkisen mukaan seudulla on kierrellyt jo jonkin aikaa kolme sutta.

Sudet ovat tappaneet kaksi vasikkaa Liperin Kaatamossa Pohjois-Karjalassa. Kuolleet vasikat löydettiin sunnuntaina maatilan pihapiiristä navetan takaa. Lisäksi kolmatta vasikkaa oli haavoitettu.

Liperin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Vesa Pekkisen mukaan asialla ovat olleet varmasti sudet. Pekkinen epäilee, että seudulla on kiertänyt jo jonkin aikaa kolme sutta.

Syyskuun lopulla Leppälahdessa sudet raatelivat hirven. Pekkisen mukaan kahden suden on nähty liikkuvan myös Savonrannan alueella. Sudet aiheuttivat edellisen kerran Liperissä suurempaa tuhoa 1995, jolloin 33 lammasta joutui petojen kynsiin. Tänä syksynä sudet ovat aiheuttaneet harmia eri puolilla maakuntaa, mm. Tohmajärvellä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme