Mainos
Mainos

Suhde työpaikalla voi ärsyttää pomoa

Parisuhde työkaverin kanssa voi viedä työpaikan tai johtaa siirtoon toisiin tehtäviin.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan kolmannes suuryrityksistä rajoittaa työntekijöidensä parisuhteita. Varsinkaan esimiehen ja alaisen seurustelua ei katsota hyvällä. Joissakin yhtiöissä kielletään myös tasa-arvoisten työkavereiden parisuhde, jos he työskentelevät organisaatiossa lähellä toisiaan.

Sunnuntaisuomalainen kysyi 25:ltä suurimmalta suomalaisyritykseltä, miten ne suhtautuvat työntekijöiden keskinäisiin suhteisiin. Yhdelläkään ei ole parisuhteita koskevia virallisia ohjeita. Yhtiöt pelkäävät erityisesti taloudellisia riskejä.

-Jos joutuu hyväksymään puolison laskuja tai allekirjoittamaan hänen kanssaan sopimuksia, se ei oikein onnistu. Puolueettomuus vaarantuu, sanoo TeliaSoneran henkilöstöjohtaja Juha Pentti.

Seurustelua rajoittavat yritykset etsivät yleensä pariskunnan toiselle osapuolelle uuden tehtävän. SAK:n mukaan työntekijän yksipuolinen siirtäminen ei välttämättä ole laillista. Yhtiöt kertovat, että monet haluavat itse hakeutua muualle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme