Mainos
Mainos

Suhtautuminen maahanmuuttoon kiristynyt

Suomalaisten suhtautuminen maahanmuuttoon on jyrkentynyt kahdessa vuodessa. Helsingin Sanomien kyselytytkimuksen mukaan maahanmuuton lisäämistä vastustaa nyt entistä useampi.

Tammikuussa 2007 maahanmuuton lisäämistä kannatti 56 prosenttia vastaajista, mutta nyt luku on laskenut 45 prosenttiin Samaan aikaan maahanmuuton lisäämistä vastustavien määrä oli kasvanut 36 prosentista 44 prosenttiin. Myös kannastaan epävarmojen osuus on kasvanut.

Nuivimmin maahanmuuttajiin suhtautuvat työväestöön kuuluvat ja maaseudulla asuvat. Myös sukupuolten välillä on selvä ero asenteissa: miesten suhtautuminen on huomattavasti kielteisempi kuin naisten. Myönteisimmin maahanmuuttoon suhtautuvat alle 25-vuotiaat, opiskelijat, ylemmät toimihenkilöt ja pääkaupunkiseudulla asuvat.

-Media ruokkii ulkomaalaisvastaisia ennakkoluuloja, sanoo vuoden pakolaisnainen Fatbardhe Hetemaj.

Katso haastattelu (Huomenta Suomi 17.03.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot