Mainos
Mainos

Suila: Valtiolta tukea Finnairille

Finnairin pääjohtaja Keijo Suila perää Huomenta Suomen haastattelussa valtiovaltaa osallistumaan suuremmalla panoksella lentoliikenteen turvallisuuskustannuksiin.

Finnairin pääjohtaja Keijo Suila toivoo yhtiönsä suurimmalta omistajalta, Suomen valtiolta, jatkossa panosta kansallisen yhtiön kilpailukyvyn kohentamiseksi ja olemassaolon turvaamiseksi. Suilan mukaan kannattamattomia yhtiöitä ei kuitenkaan kannata eikä edes saa pitää väkisin elossa.

Suila perää tukea Finnairille koko kansainvälisen lentoliikennettä koskevan laman takia. Toisaalta myös halpalentoyhtiöiden agressiivinen vyörytys koettelee Finnairia. Yhtiö irtisanookin 1200 työntekijää ja kustannuksia joudutaan muutenkin leikkaamaan.

Finnairin pääjohtaja Suila on vakuuttunut, että jatkossakin kattavan verkoston tarjoaville lentoyhtiöille on kysyntää ja erityisesti syrjäisillä alueille kansallisten yhtiöiden säilyttäminen on itseisarvo.

Pari vuotta jatkuneesta alamäestä huolimatta Suila ei usko, että lentoliikenteessä olisi pysyvästi siirrytty huonompiin aikoihin. Suila ennakoi, että reaalinen hintataso laskee ja samalla lentomatkustamisen määrä kasvaa voimakkaasti erityisesti Kiinassa, Intiassa ja Itä-Euroopassa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 01.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme