Mainos
Mainos

Sukari ei hätkähdä tappiosta

Liikemies Toivo Sukari ei pidä 1,8 miljoonan tappioita minään. Hän korostaa, että tappio oli täysin odotettu ja kuuluu normaaliin liiketoimintaan ja lisää, että ilman poistoja tulos olisi ollut voitollinen.

- Minä olen tähän tulokseen tyytyväinen ja tiesin jo etukäteen, miten tässä käytännössä tulee käymään, sanoo Sukari.

Viime vuonna markkinointiin käytettiin rahaa peräti kaksi miljoonaa euroa. Tänä vuonna satsaukset ovat 1,5 miljoonan euron luokkaa ja ensi vuonna jotain puolen miljoonan ja miljoonan väliltä, kertoo Sukari.

- Markkinointiin laitettu raha tulee kuitenkin takaisin pitemmällä aikavalillä ja on siksi pelkästään positiivista kulua.

Toivo Sukarin omistama Lempäälän Ideapark teki ensimmäisenä kokonaisena toimintavuonnaan tappiota 1,8 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa tammikuussa päättyneeltä tilikaudelta kertyi 13,2 miljoonaa euroa. Korkokuluihin upposi rahaa 6,8 miljoonaa euroa.

- Korkokulut tulevat joka tapauksessa pienenemään ensi vuonna, mutta senhän ratkaisee lopullisesti sitten se, miten Suomen taloudellinen tilanne kehittyy. Veikkaisin, että korot pikemminkin laskevat kuin nousevat, sanoo Sukari.

Sukari on luottavaisella mielellä myös sen vuoksi, että vuokratuotot tulevat nousemaan ja sitä kautta myös tulos muuttuu positiiviseksi.

Negatiiviset luvut eivät Sukarin mukaan vaikuta Ideaparkin imagoon

Ideapark on ollut niin paljon julkisuudessa eri medioissa. Näin ollen on selvää, että myös tulosluvut saavat paljon julkisuutta.

- En kuitenkaan usko, että tämä negatiivinen julkisuus vaikuttaa tavalliseen kansaan ja kävijämääriin, sanoo Sukari.

Vihdin Ideaparkista Sukari taistelee talvisodan meiningillä

Kiimingissä rakennetaan jo kunnallistekniikkaa Ideaparkin tontille. Kiimingissä jarruna on se, että nykyisen kaavan mukaan liikehuoneistot pitäisi rakentaa annetulle, noin 30 hehtaarin alueelle, erillisinä. Haussa oleva kaavamuutos mahdollistaisi eri liikkeiden sijoittumisen saman katon alle. Kiimingin Ideapark valmistunee suunnitelluista seuraavana, toteaa Toivo Sukari.

Pieksamäen kaavoitusasiat saadaan Sukarin mukaan ratkaistua mahdollisesti vasta vuoden kuluttua. Pieksämäelle suunniteltu Ideapark-kauppakeskus on jäämässä noin puoleen aiemmin kaavaillusta. Sukari kertoi tiistaina Savon Sanomissa, että hankkeen pienentyminen johtuu kaavoituksen viivästymisestä sekä yritysjätti Ikean Kuopioon suunnittelemasta Ikano-kauppakeskuksesta. Sukarin mielestä Itä-Suomen väestöpohja ei ole riittävä kahden jättikauppakeskuksen täysimittaiselle toteuttamiselle.

- Vihdin Ideaparkin haluan myös toteuttaa, se on ihan selvä. Vihti on Ideaparkille tämän maan paras paikka, sen vuoksi vaikka kaadun saappaat jalassa. Talvisodan meiningillä taistellaan loppuun asti, Sukari lupaa.

Lue myös: ja

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme