Mainos
Mainos

Sukulaisvierailu vei lomalle Saksaan asti

Monien hiihtolomalaisten ohjelmaan kuuluu vierailu sukulaisten luokse. Myös Pulkkisen perhe teki samanlaisen suunnitelman, toteutus tosin vaati ehkä hieman enemmän matkantekoa kuin useimmilla hiihtolomalaisilla.

Sukulaisvierailu vei perheen Saksan Stuttgartiin saakka. Stuttgartissa vastassa oli Kaisa-äidin sisko Heta, joka muutti kaupunkiin viime syksynä. Heta onkin toiminut erinomaisena paikallisoppaana lomalaisille, jotka vierailevat kaupungissa nyt ensimmäisen kerran.

- Hän on esitellyt meille Stuttgartin keskustan historialliset rakennukset, ja löytänyt meille hyvät kaupat. Olemme myös löytäneet hyviä ruokapaikkoja hänen kauttaan, kertoo perheen isä, Markku Pulkkinen.

Lomakohteen monet valintaperusteet

Pulkkinen toteaa, että vierailu Hetaa tervehtimään oli painavin valintaperuste lomakohdetta mietittäessä. Perheen 14- ja 16-vuotiailla tytöillä tosin saattoi olla muitakin, uusiin vaatteisiin ja kosmetiikkaan liittyviä tavoitteita.

- Olen ymmärtänyt, että se (shoppailu) oli tyttöjen yksi semmoinen päätavoitekin tällä reissulla. Ja suuri kiinnostuksen kohde, Pulkkinen arvelee.

Lomapäiviin on kuulunut kaupunkiin tutustumisen lisäksi museovierailuja. Tutuksi on tullut myös mineraalikylpylä, jossa perhe kävi uimassa. Kaupungille lähtö on tapahtunut yleensä noin aamukymmeneltä, mutta paluu tapahtunut hieman eri aikoihin.

- Minä olen tullut siinä viiden-kuuden aikoihin kotiin. Ja tämä muu porukka sitten, kun ne tykkää niitä shoppailuja tehdä, niin vähän myöhemmin, isä Pulkkinen kertoo.

Jäähyväisillallinen kruunaa loman

Haastatteluhetkellä porukka on suuntaamassa Mercedes Benz -museoon, ja Pulkkinen antaakin muulle porukalle ohjeen etsiä päärautatieasemalle päin menevää S 1 -junaa. Mersu-museon jälkeen suunnitelmissa on piipahtaa vielä keskustan modernin taiteen museossa ennen jäähyväisillallista Hetan luona.

Jäähyväisillallinen on samalla päätös hiihtolomamatkalle, koska ensi viikolla hiihtolomalaisia kutsuvat taas arjen askareet.

Lue myös sarjan aiemmat jutut:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme