Mainos
Mainos

Sukupuoli ensi kertaa syynissä talousarviossa

Valtion ensi vuoden talousarviossa on tarkasteltu ensi kertaa rahanjaon sukupuolivaikutuksia. Eri hallinnonalojen virkamiehet pantiin miettimään, miten esitykset vaikuttavat miesten ja naisten arkeen.

Budjetissa sukupuolta ja tasa-arvoa on jollain lailla pohdittu lähes jokaisella hallinnonalalla. Esimerkiksi ympäristöministeriö arvioi, ettei heidän määrärahoillaan sinänsä ole merkittäviä vaikutuksia sukupuolten väliseen tasa-arvoon.

Jopa puolustusalalla sitoudutaan edistämään tasa-arvoa ottaen huomioon "hallinnonalan erityispiirteet". Sen sijaan keväisen ahdistelukohun riepotteleman eduskunnan kohdalla tasa-arvopohdinnat loistavat poissaolollaan.

Ulkoministeriö puolestaan painottaa tasa-arvoa rekrytoinneissa ja tehtäviin määräämisissä. Kriisinhallinnassa tavoitteena on naisten aseman ottaminen huomioon konfliktien estämisessä ja rauhanrakentamisessa.

Sisäministeriö painottaa kriminaalipolitiikassaan erityisesti naisiin ja lapsiin kohdistuvan väkivallan vähentämistä. Myös valvottuun koevapauteen haluttaisiin lisää naisia.

Sukupuolinäkökulman huomioon ottaminen lähti liikkeelle sosiaali- ja terveysministeriöstä viime maaliskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot