Mainos
Mainos

Sukupuolineutraali avioliittolaki vastatuulessa

Lakialoite sukupuolineutraalista avioliitosta on vaikeuksissa eduskunnassa. Avioliittoasioita valmistelevassa lakivaliokunnassa enemmistö jäsenistä ei kannata aloitetta samaa sukupuolta olevien parien oikeudesta avioliittoon ja adoptioon.

STT:n selvityksen mukaan yhdeksän valiokunnan jäsentä suhtautuu sukupuolineutraaliin avioliittoon kielteisesti ja viisi myönteisesti. Yhtä edustajaa ei tavoitettu, yksi ei halunnut kommentoida asiaa ja yksi ei ollut varma kannastaan.

Lakivaliokunnan kanta on ratkaiseva siinä, eteneekö aloite mies- ja naisparien avio-oikeudesta eduskunnassa. Jos enemmistö lakivaliokunnan jäsenistä päättää, että asiaa ei viedä eteenpäin, aloite raukeaa vaalikauden päättyessä.

Joukko kansanedustajia aikoo julkistaa aloitteen sukupuolineutraalista avioliittolaista syys-lokakuun aikana. Ryhmään kuuluu jäseniä kokoomuksesta, SDP:stä, vasemmistoliitosta, vihreistä ja RKP:stä. Perussuomalaisten edustaja jättäytyi pois ryhmästä viime viikolla.

Sukupuolineutraalit avioliitot jätettiin pois hallitusohjelmasta kristillisdemokraattien vaatimuksesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme