Mainos
Mainos

Sukupuolten väliset oppimiserot pieniä "hyvissä kouluissa"

Tyttöjen ja poikien erot koulumenestyksessä riippuvat peruskoulun tasosta.

Tytöt ja pojat menestyvät niin sanotuissa hyvissä peruskouluissa yhtä lailla. Sen sijaan heikoimmissa kouluissa tyttöjen oppimistulokset ovat selvästi paremmat kuin poikien.

Opetushallituksen tuoreen selvityksen mukaan parhaat oppimistulokset saavutetaan kunnissa, joiden asukkaat ovat hyvin koulutettuja ja tulotaso keskiarvoa korkeampi.

-Yksi hyvin yleinen selitys voi olla siinä, että ollakseen hyvä, koulun pitää saada myös pojat menestymään. En usko, että tyttöjen ja poikien ero johtuisi mistään geeneistä tai kromosomeista, vaan toisissa kouluissa on onnistuttu luomaan sellainen ilmapiiri, että myös pojat ovat innostuneet koulusta ja pitävät kouluja tärkeinä, sanoo erikoistutkija Jorma Kuusela opetushallituksesta.

Suhteellisesti hyvin menestyviä kouluja on eniten pääkaupunkiseudulla kun taas Pohjois-Suomessa on eniten heikosti menestyviä kouluja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme