Mainos
Mainos

Summan tehtaista kuolinilmoituksia

"Kuolinilmoituksessa" todetaan, että tehtaat on käynnistetty vuonna 1955 ja ne pysäytetään tammikuun lopussa.

Helsingin Sanomissa ja Kymen Sanomissa julkaistiin tänään poikkeuksellinen "kuolinilmoitus".

Pienehkössä sururaameihin suljetussa ilmoituksessa surraan Stora Enson Summan tehtaiden pysäyttämistä. Kuolinilmoituksen muotoa tavoittelevassa ilmoituksessa todetaan, että tehtaat on käynnistetty 8.3.1955 ja ne pysäytetään 31.1.2008. Ilmoituksen on allekirjoittanut: "Työpaikkaansa muistellen 450 työntekijää ja eläkeläiset".

Alarivistä löytyy vielä piikki Storan omistajille. Siinä lukee: "Kohtalo päätetty pääkonttorilla ennen YT-neuvottelujen alkua". Ilmoituksessa on myös sitaatti Henryk Sienkiewiczin tekstistä.

Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Antero Mukka kertoo, että kyseessä on maksettu ilmoitus. Sen sisältö tuli toimituksen johdon pohdittavaksi loppuviikosta. Mukan mukaan johtoportaassa katsottiin, ettei ole mitään syytä, miksei ilmoitusta voisi julkaista.

- Olisi ollut toinen asia, jos ilmoitusta olisi yritetty saada kuolinilmoitussivulle tai jos siinä olisi ollut risti tai jokin muu uskonnollinen symboli. En nytkään keksi mitään estettä julkaisulle, Mukka sanoo.

Summan tehtaiden toimihenkilöiden luottamusmies Juha Kiri kertoo, että "kuolinilmoitus" on tehty henkilöstön aloitteesta. Kyseessä ei siis ole esimerkiksi luottamushenkilöiden virallinen kannanotto. Kirin mukaan hänelle kerrottiin asiasta perjantaina.

Kirin mielestä ilmoitus kertoo paljon siitä, millaiset tunnelmat ovat Summan tehtailla.

- Vuosi sitten kerrottiin, että tehdas saa jatkaa ja sitten uusi johtaja ilmoittaa, että se suljetaan. Kyllä tunteet ovat varmasti monilla kuohuneet.

Kirin mukaan ilmoituksen maksavat Toimihenkilöunionin ja Paperiliiton Summan ammattiosastot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme