Mainos
Mainos

Sundqvistille syyte velallisen epärehellisyydestä

Ex-pankinjohtaja Ulf Sundqvistia vastaan nostetun syytteen käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa 25. lokakuuta. Syyte on tarkentunut törkeäksi velallisen epärehellisyydeksi. Jutun suulliselle pääkäsittelylle on varattu viisi päivää.

Ulf Sundqvist

Syytepäätös koskee Sundqvistin menettelytapoja, joiden avulla hän välttyi maksamasta useiden miljoonien markkojen vahingonkorvaussaatavia Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal-Sillalle. Sundqvistilta ei pystytty ulosmittaamaan saatavia, koska hänellä oli luotollinen tili, joka pysyi miinuksella. Sinänsä luotollisten tilien käyttö taloudellisessa kriisitilanteessa ei ole rangaistavaa.

Aiemmin valtionsyyttäjä Jukka Rappe teki asiassa syyttämättäjättämispäätöksen, mutta valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki teki uuden syyteharkinnan ja päätti syytteen nostamisesta. Jutussa toimii syyttäjänä valtionsyyttäjä Pekka Koponen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot